Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
POTUKLI SE pijani NATO vojnici u Litvaniji

Foto: pixabay.com

POTUKLI SE pijani NATO vojnici u Litvaniji

Četiri nemačka vojnika stacioniranih u Litvaniji, povređena su u subotu uveče u gradu Jonava tokom tuče, vojnici su bili u alkoholisanom stanju, saopštila je pres-služba policije Litvanije.

Svet
Izvor: sputniknews.com

„Tokom borbe u Jonavi povređena su četiri pijana nemačka vojnika stacionirana u Litvaniji“, navodi se u saopštenju.

Policija je dodala da se tuča dogodila u subotu uveče i da su vojnici trenutno na ambulantnom lečenju.

U saopštenju se takođe navodi da su tokom incidenta nemački vojnici bili u civilu i da se incident nije desilo dok su bili na dužnosti. Trenutno se vodi preliminarna istraga.

U julu 2016. godine na samitu NATO-a u Varšavi odlučeno je da se u Litvaniji, Letoniji, Estoniji i Poljskoj razmesti po jedan međunarodni bataljon NATO-a. Njihovo formiranje preuzeli su na sebe Velika Britanija, Nemačka, Kanada i SAD. U periodu od 2017. do 2018. godine u bataljonu NATO-a u Litvaniji služiće više od 1,2 hiljada vojnika. 2016. godine to će biti vojnici iz Nemačke, Norveške, Holandije, Belgije, Luksemburga, a sledeće — vojnici iz Hrvatske i Francuske.

Ranije je u Litvaniju stiglo oko 200 norveških vojnika. U međunarodnom bataljonu NATO-a u Litvaniji zajedno sa norveškim kontingentom već je raspoređeno 450 nemačkih, 100 belgijskih i 250 holandskih vojnika.