Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Potvrđen identitet napadača iz Nice

Foto: alo.rs

Potvrđen identitet napadača iz Nice

Vozač kamiona koji je protekle noći u napadu na šetalištu u Nici ubio najmanje 84 i ranio više od stotinu ljudi, zvanično je identifikovan kao 31-godišnjak tuniskog porekla Muhamed Lauež Bulel, koji je živeo u tom gradu na jugu Francuske

Svet
Izvor: Sputnjik

Napadač je vozio kamion težak 19 tona kojim je gazio ljude na putanji dugoj dva kilometra, pucajući iz pištolja, pre nego što ga je policija ubila.

Rojters prenosi da je napadač bio poznat francuskoj policiji zbog počinjenih krivičnih dela, ali ne i obaveštajnim službama.

Lokalni list „Nis maten“ prenosi da je Bulel bio otac troje dece i da je policija jutros pretražila njegov stan u severnom delu Nice.

Dnevnik je naveo da je Bulel radio kao vozač kamiona za raznošenje robe i da je bio poznat po delinkventnom ponašanju, posebno po nasilju, ali njegova verska radikalizacija nije bila primećena.

Prema informacijama „Nis matena“, Bulel je isplanirao sinoćnji napad i u susednom gradu unajmio kamion kojim će ga izvršiti.

Zanimljivo je da se stanovnik Nice, koji je bio svedok masakra u tom francuskom letovalištu i preneo ono što je video svetskim medijima, preziva isto kao i napadač.

„Bio je pokolj na putu. Tela su bila svuda“, kazao je Vasim Bulel za AP.

Francuski mediji su javili da je u kamionu nađena njegova lična karta i više komada oružja — puške i ručne bombe.

U međuvremenu televizija „I-tele“ javila je da je pronađena još jedna lična karta, ali se za sada ne zna čija je.

Policija traga za eventualnim saučesnicima, a utvrdila je da je u kamionu napadač bio sam.

Francuski predsednik Fransoa Oland izjavio je da je „nedvosmisleno“ u pitanju teroristički napad.