Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
PREDSTAVLJEN NOVI DRES ruske reprezentacije za Svetsko prvenstvo

Foto: tricolortvmag.ru

PREDSTAVLJEN NOVI DRES ruske reprezentacije za Svetsko prvenstvo

​Na internetu se pojavila fotografija novog dresa ruske reprezentacije, kakav će igrači nositi na Svetskom prvenstvu u fudbalu 2018.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Proizvođač, kako se navodi, ostaje kompanija „Adidas“.

Neimenovani izvori tvrde da je reč o skici dres-majice, koja verno oslikava original, prenosi Glas Moskve.

Takođe se navodi i da originalne slike novog dresa ruske fudbalske reprezentacije, u koje je izvor imao uvid, nisu objavljene da bi se izbegli problemi s autorskim pravima.

Ruski mediji podsećaju da novi dres selekcije Rusije podseća na dres kakav je nosila sovjetska reprezentacija na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine, kada je osvojila zlato na tom velikom takmičenju.

Sudeći po tek objavljenoj fotografiji, dres ruske reprezentacije u osnovi je crvene boje i imaće bele umetke na ramenima i grudima, kao i grb Rusije — dvoglavog orla sa krunom.

Svetsko prvenstvo u fudbalu održaće se iduće godine u Rusiji, u periodu od 14. juna do 15. jula. Rusija će ugostiti 32 reprezentacije, igraće se na 12 stadiona u 11 gradova, a biće odigrane ukupno 64 utakmice.

Prvi put u istoriji šampionat će se istovremeno održati na dva kontinenta — u Evropi i Aziji, a Moskva obećava da će to biti „najbolji Mundijal u istoriji fudbala“.

Podsetimo, pobedom nad Gruzijom u poslednjem meču kvalifikacija Grupe D, Srbija se direktno plasirala na SP, posle osam godina.

U Rusiju bi tokom održavanja šampionata mogla da bude upućena i srpska policija kako bi pomogla ruskim kolegama u održavanju javnog reda i mira. O tome je bilo reči tokom nedavnog sastanka ministara unutrašnjih poslova dveju zemalja u Moskvi.

Izgled novog dresa pogledajte OVDE.