Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
PREKO 50 SVETSKIH NOVINARA obišlo rusku "građevinu veka"

Foto: Printscreen

PREKO 50 SVETSKIH NOVINARA obišlo rusku "građevinu veka"

Strani novinari su imali priliku da posete gradilište uveliko čuvenog mosta koji će spajati Krim sa kopnenim delom Rusije.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

“Izgradnju veka” imalo je prilike da vidi oko 50 predstavnika medija iz deset različitih zemalja.

Novinari su stigli iz Italije, Španije, Nemačke, Kube, Sirije, Libana, Kuvajta, Bugarske, Islanda i Ukrajine, piše Glas Moskve.

Njihov cilj je bio da posete Međunarodni mediaforum “Otkrijte Krim: Svojim očima”, a posetu je organizovalo rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Italijanski novinar Đulijeto Keza podelio je svoje impresije sa ruskim kolegama rečima da je reč o građevini na svetskom nivou.

“Pogledajte kako oni rade...koliko su spremni i sa koliko znanja pristupaju svemu. Imate ljude koji su došli iz svih krajeva Rusije i svoje iskustvo preneli na ovo mesto. To je vaša tradicija”, rekao je oduševljeno Italijan.

Strani novinari su bili zapanjeni veličinom građevine i monumentalnošću budućeg mosta.

“Ovde sam prvi put, ranije sam samo video prelepe fotografije. Tada sam mislio da izgradnja deluje veoma krhko, a ispostavilo se da zapravo deluje nekako večno. Bez reči sam. Osećaj tokom posete ovom mestu je da će most da stoji postojano i nakon 100 i 1.000 godina ”, rekao je nemački novinar Ulrih Hajden.