Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
PREOSTALA RUSKA VOJSKA U SIRIJI uspešno se bori protiv terorista

Foto: mil.ru

PREOSTALA RUSKA VOJSKA U SIRIJI uspešno se bori protiv terorista

​Preostali ruski kontingent u Siriji ima neophodne kapacitete za sprečavanje terorističkih aktivnosti, izjavio je portparol Kremlja

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

„Što se tiče napada terorista, svi su bili svesni da se ovi napadi, nažalost, ne mogu zaustaviti preko noći. Ali preostali vojno-vazduhoplovni kontigent ruskih snaga, koji i dalje pomaže oružanim snagama Sirije u borbi protiv terorizma ima neophodan potencijal da nastavi da ograničava terorističke aktivnosti u Siriji“, rekao je Peskov novinarima, a prenosi Glas Moskve.

On je naveo da Rusija nastavlja svoje napore za rešavanje situacije u Siriji, pre svega, u političkom i diplomatskom smislu.

„Radi se o nastavku astanske i sočinske dimenzije ovog rada. Predsednik je poslednjih nedelja nastavio redovne kontakte sa svojim kolegama iz Turske i Irana. Nastaviće se rad koji ima za cilj da postane značajna pomoć za razvoj mirovnjačke delatnosti u okviru napora Ujedinjenih nacija“, dodao je Peskov.

Kremlj je takođe zabeležio deficit pomoći SAD u borbi protiv terorizma u Siriji i uspostavljanju političkog rešenja, dodao je Peskov.

„Što se tiče pomoći Sjedinjenih Američkih Država u stabilizaciji situacije u Siriji i nastavku rada na političko-diplomatskom rešenju, ova pomoć je u deficitu“, naglasio je Peskov.