Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Primljen poziv za pomoć dva sata nakon nestanka egipatskog aviona?

Foto: Tanjug

Primljen poziv za pomoć dva sata nakon nestanka egipatskog aviona?

CNN javlja da nije sigurno da li je poziv poslat iz egipatskog aviona ili neke druge letelice koja se u tom trenutku našla na tom mestu iznad Sredozemnog mora

Svet
Izvor: B92.net

Kompanija "Idžipter" saopštila je da je u 4.26 po lokalnom vremenu primljen poziv u pomoć iz nestalog aviona na letu MS804 iz Pariza za Kairo.

Mediji prenose da je verovatno reč o signalu koji je poslat sa uređaja koji određuje lokaciju. Međutim, egipatska vojska je demantovala da je poslat poziv u pomoć iz nestalog aviona.

CNN javlja da nije sigurno da li je poziv poslat iz egipatskog aviona ili neke druge letelice koja se u tom trenutku našla na tom mestu iznad Sredozemnog mora.

Avion kompanije "Idžipter" na letu MS804 sa 56 putnika i 10 članova posade koji je u utorak u 23.09 poleteo iz Pariza nestao je jutros sa radara kontrole letenja pošto je ušao u egipatski vazdušni prostor. Avion je trebalo da sleti u Kairo oko 3 sati ujutru, ali je nestao sa radara kontrole letenja oko 2:30 po lokalnom vremenu, kada je bio iznad Sredozemnog mora, 16 kilometara unutar vazdušnog prostora Egipta.

AP, pozivajući se na izjave zvaničnika egipatske avijacije, javlja da se avion kompanije "Idžipter" srušio.

Egipat i Grčka uputili su avione i brodove u Sredozemne more u potrazi za avionom kompanije "Idžiptera" koji je nestao s radara u noći između srede i četvrtka.