Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Proizvodnja NAJSAVREMENIJEG HELIKOPTERA počinje 2019. godine u Rusiji

Foto: airforce.ru

Proizvodnja NAJSAVREMENIJEG HELIKOPTERA počinje 2019. godine u Rusiji

​Helikopter može nositi do 82 padobranca sa punim oružjem ili do 20 tona tereta unutar trupa ili spoljne suspenzije.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Serijska proizvodnja nadograđene verzije najsavremenijeg helikoptera Mi-26T2V na svetu, koja će moći da funkcioniše u bilo kom vremenskim uslovima i u bilo koje doba dana, počeće 2019. godine.

Pre toga, pres služba kompanije “Helikopteri Rusije” izvestila je da su stručnjaci holdinga pripremili projekat nadgradnje “Mi-26” za Vazdušno-kosmičke snage, razvijen uzimajući u obzir iskustvo vojne primene ovih helikoptera, piše Glas Moskve.

Trenutno, na osnovu projektne dokumentacije koju je razvio Moskovski helikopterski zavod, fabrika "Rostvertol" radi na razvoju prototipa novog helikoptera Mi-26T2B za ruske VKS.

U drugoj polovini 2018. godine helikopter će biti prebačen u Moskovski helikopterski zavod na testiranje leta, a planirano je da masovna proizvodnja počne u 2019. godini.

U “Helikopterima Rusije” su podsetili da je glavni zahtev vojnog odeljenja za novu letelicu sposobnost letenja u bilo kojoj regiji, uključujući i teške geografske i nepovoljne klimatske uslove, u bilo koje doba dana, preko poznatih i nepoznatih ruta, kao i duž pravaca van staza i preko terena, sa nedostatkom orijentirnih mesta, u uslovima otvorene vatre i napada neprijatelja.

Mašina je opremljena modernim integrisanim kompleksom radio-elektronske opreme NPK90-2, koja obezbeđuje helikoptersko letenje u noćnom režimu sa automatskim letenjem duž rute, izlazom na unapred utvrđenu tačku i pristup, kao i sletanje na glavni ili alternativni aerodrom.

Vazdušni kompleks odbrane helikoptera pruža zaštitu od poraza napadajući raketne sisteme protivvazdušne odbrane tako što otkriva uzrok pretnji i suprotstavlja se napadačkim sredstvima putem radio i optičko-elektronskog vođenja.

Najveći svetski teretni helikopter Mi-26 je jedinstven u svojim transportnim mogućnostima i koristi se za prenos mobilnih sletnih uređaja, uključujući opremu velikih razmera.

Letelica se može koristiti za širok spektar zadataka, uključujući transport, evakuaciju i gašenje požara.

Helikopter može nositi do 82 padobranca sa punim oružjem ili do 20 tona tereta unutar trupa ili spoljne suspenzije.