Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
PROSLAVLJENI RUSKI GENERAL ponovo će komandovati trupama u Siriji

Foto: sputniknews

PROSLAVLJENI RUSKI GENERAL ponovo će komandovati trupama u Siriji

Pod komandom Surovikina ruske trupe postigle su maksimalan uspeh u Siriji.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Glavni komandant vazdušno-kosmičkih snaga Rusije general Sergej Surovikin može ponovo doći na čelo ruske vojne grupe u Siriji kojom je on komandovao u periodu jun-decembar 2017. godine, saopštio je izvor u ruskom vojnom resoru.

Prema rečima izvora, u slučaju da Surovikin bude poslat u Siriju, njegovu dužnost glavnog komandanta Vazdušno-kosmičkih snaga će privremeno obavljati jedan od njegovih zamenika.

Ruski mediji tvrde da su upravo pod komandom Surovikina ruske trupe u Siriji, u saradnji sa sirijskim oružanim snagama, postigle maksimalan uspeh u borbi protiv međunarodnog terorizma, gotovo u potpunosti uništavajući njihovo uporište u toj arapskoj republici, prenosi Glas Moskve.

U ovom trenutku ruskim snagama u Siriji komanduje general-pukovnik Aleksandar Žuravljov koji je u novembru 2017. godine došao na čelo Istočnog vojnog okruga umesto Surovikina. Žuravljov je 2016. godine komandovao grupom Oružanih snaga Rusije u Siriji.

Podsetimo, u novembru prošle godine na čelo Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije je umesto Viktora Bondarjova, koji je ušao u Savet Federacije, došao Surovikin.