Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
PUTIN čestitao ruskim diplomatama praznik

Foto: kremlin.ru

PUTIN čestitao ruskim diplomatama praznik

​Predsednik Rusije uputio je čestitku povodom predstojećeg Dana diplomatskih radnika, koji se obeležava 10. februara.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Putinovu čestitku je na svečanosti upriličenoj povodom tog praznika pročitao ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov, piše Glas Moskve

„Očekujem da će ruske diplomate i ubuduće raditi kreativno, s punom predanošću. Zalog vaših uspeha je, nesumnjivo, široka podrška ruskog društva spoljnoj politici. Od srca želim svim saradnicima Ministarstva inostranih poslova nove uspehe, a poštovanim veteranima diplomatske službe — dobro zdravlje, bodrost i dugovečnost“, napisao je Putin u poruci ruskim diplomatama.

Predsednik Rusije je, takođe, naveo da u viševekovnoj istoriji ruske diplomatije ima mnogo blistavih pobeda i slavnih imena kojima se Rusija s pravom ponosi.

„Međunarodna situacija je sada prilično složena, ali, bez obzira na očigledne teškoće, vi mnogo činite da biste obezbedili povoljne spoljnopolitičke uslove za stabilan socijalno-ekonomski razvoj Rusije i aktivno štitite prava ruskih građana i sunarodnika u inostranstvu“, naveo je Putin.

Ruski predsednik je naglasio da ruske diplomatske misije u svetu imaju ogroman zadatak da izgrade ravnopravnu i uzajamno korisnu saradnju sa svim inostranim partnerima.

„I dalje su među prioritetima odbrana ključne uloge Ujedinjenih nacija u svetskim pitanjima, konsolidacija svetske zajednice u borbi protiv pretnje terorizma, učvršćivanje osnova strateške stabilnosti i sprečavanje širenja oružja za masovno uništenje“, dodao je ruski lider.