Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
PUTIN: Moramo shvatiti da je kameno doba završeno

Foto: kremlin.ru

PUTIN: Moramo shvatiti da je kameno doba završeno

Putin je pozvao da se napravi proboj u sferi razvoja digitalne ekonomije, jer je „kameno doba je završeno“

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Uvođenje digitalnih tehnologija je ozbiljan resurs za razvoj Rusije. Moskva namerava da sarađuje u toj sferi sa Japanom, Nemačkom i nizom drugih država, izjavio je predsednik Vladimir Putin, a prenosi Glas Moskve.

„U širem uvođenju naprednih, između ostalog digitalnih tehnologija, vidimo moćan resurs za razvoj Rusije. To je važno i za uspešnu saradnju sa drugim državama, uključujući one koje predstavljaju naše inostrane goste i na ovoj izložbi“, rekao je Putin na otvaranju izložbe „Inoprom“ u Jekaterinburgu.

Rusija, prema rečima šefa države, ima opšte interese u sferi razvoja digitalne tehnologije sa nizom država, između ostalog sa Japanom, Nemačkom.

Predsednik je citirao bivšeg ministra za naftu jedne od arapskih država, koji je rekao: „Kameno doba nije završeno zato što je nestalo kamenja, već zato što su se pojavile nove tehnologije“.

„One se pojavljuju u svetu, i oni koji zakasne u tom takmičenju, odmah, želim to da naglasim, veoma brzo, postaju potpuno zavisne od lidera tog procesa. Rusija ni u kom slučaju ne može to da dozvoli. Glavno je da mi imamo sve šanse, sve mogućnosti da iskoristimo te faktore o kojima sam već govorio, a njih treba maksimalno iskoristiti kako bismo došli do proboja u budućnosti“, dodao je ruski predsednik.

Ranije je Putin pozvao da se napravi proboj u sferi razvoja digitalne ekonomije, jer je „kameno doba je završeno“ i Rusija rizikuje da se nađe u zavisnom položaju u odnosu na one koji uspešno razvijaju ovaj pravac.