Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
PUTIN NAJAVIO niz mera za povećanje nataliteta u Rusiji

Foto: kremlin.ru

PUTIN NAJAVIO niz mera za povećanje nataliteta u Rusiji

​Ruski predsednik Vladimir Putin objavio je čitav niz inicijativa u socijalnoj sferi.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Među njima su produženje programa „majčinskog“ dodatka, uvođenje mesečne isplate za rođenje prvog deteta i davanje subvencija za hipotekarne kredite.

Kako je rekao, program isplate „majčinskog“ dodatka trebalo je da bude završen krajem sledeće godine, ali će biti produžen do 2021. godine, piše Glas Moskve.

Što se tiče mesečne isplate za rođenje prvog deteta, Putin je istakao da će ta mera stupiti na snagu 1. januara 2018. godine, kao i da će se isplaćivati dok dete ne napuni 18 meseci. Suma koju će novi roditelji dobijati iznosiće oko 11.000 rubalja.

Kada je reč o hipotekarnim kreditima, Putin je rekao da će, takođe od 1. januara 2018. godine, Rusija subvencionisati porodice prilikom kupovine stanova u visini od šest odsto ukupne godišnje kamate.

Ruski predsednik se založio i za povećanje dostupnosti i kvaliteta pružanja medicinske pomoći deci, istakavši da je neophodno remontovati veliki broj dečjih poliklinika, za šta je Rusija izdvojila 50 milijardi rubalja iz budžeta, odnosno oko 714 miliona evra.