Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Putin: Neka od novih naoružanja VEĆ SU U RUSKOJ VOJSCI

Foto: kremlin.ru

Putin: Neka od novih naoružanja VEĆ SU U RUSKOJ VOJSCI

​Neki od sistema i dalje zahtevaju "fino podešavanje", dok se drugi isporučuju vojsci i spremni su za borbu.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da su svi testovi najnovijih sistema strateškog naoružanja koje su stvorene u Ruskoj Federaciji, kao odgovor na jednostrano povlačenje SAD iz Sporazuma ABM, bili uspešni.

"Svaki sistem oružja o kome smo razgovarali danas lako prevazilazi i zaobiđe čitav sistem raketne odbrane", dodao je predsednik, a prenosi Glas Moskve.

Istovremeno, ruski predsednik ocenio je da su testovi odlični, navodeći da neki od sistema i dalje zahtevaju "fino podešavanje i preciznost", dok se drugi isporučuju vojsci i spremni su za borbu.

Šef države takođe je primetio da su zapadni analitičari koji smatraju da je ovo početak Hladnog rata zapravo angažovani u propagandi.

"Ako govorite o trci o naoružanju, to je počelo tek kada su se SAD povukle iz Ugovora o ABM-u", rekao je Putin.

Vladimir Putin je u svom obraćanju Saveznoj skupštini najavio razvoj i testiranje najnovijih sistema strateškog naoružanja. Kao što je objasnio ruski lider, oni su stvoreni kao odgovor na unilateralno povlačenje Vašingtona iz Ugovora o ABM-u.

Predsednik je takođe naglasio da rastuća vojna moć Ruske Federacije je pouzdan garant mira u svetu , i svi napori na jačanju odbrane zemlje održati u skladu sa postojećim sporazumima u oblasti kontrole naoružanja.