Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
PUTIN ODLIKOVAO ruske vojnike koji su se borili u Siriji

Foto: polit.ru

PUTIN ODLIKOVAO ruske vojnike koji su se borili u Siriji

​Putin je naglasio da su ruski vojnici odigrali glavnu ulogu „u uništavanju terorističke vojske koja je sejala smrt i uništenje.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Svi zadaci koji su postavljeni Oružanim snagama Rusije u Siriji su ispunjeni, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin tokom uručivanja državnih nagrada vojnicima koji su učestvovali u vojnim operacijama u Siriji.

„Vojska i mornarica Rusije u potpunosti su pokazale svoje povećane sposobnosti, uspešno su koristile najnovije naoružanje i tehniku. Piloti vazduhoplovnih snaga izvršili su 34.000 borbenih letova, raketama visoke preciznosti izvršeno je 166 napada na objekte terorista“, istakao je Putin, a prenosi Glas Moskve.

Prema njegovim rečima, sirijska vojska je uz podršku vazduhoplovstva i mornarice Rusije od terorista oslobodila skoro čitavu teritoriju zemlje — više od hiljadu naselja.

Rusija namerava da nastavi da unapređuje vojnu tehniku i potencijal Oružanih snaga Rusije, koje predstavljaju osnovu za nezavisnost zemlje, naveo je Putin.

„Mi nameravamo dalje da unapređujemo Oružane snage, njihov borbeni tehnički potencijal, da gradimo vojsku nove generacije, razvijamo sistem specijalnih garancija za vojnike, njihove porodice i vojne penzionere. To je naš bezuslovni prioritet, jer su Oružane snage osnova nezavisnosti i bezbednosti Rusije“, naglasio je ruski lider.