Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
PUTIN OTKRIO američkom režiseru KAKO JE UPLAŠIO KLINTONA

Foto: http://lat.rtrs.tv

PUTIN OTKRIO američkom režiseru KAKO JE UPLAŠIO KLINTONA

Predsednik Rusije Vladimir Putin otkrio je zbog koje njegove rečenice se svojevremeno “preznojio” tadašnji američki predsednik Klinton

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Naime, Putin se u intervjuu koji je dao američkom režiseru Oliveru Stounu prisetio razgovora sa Bilom Klintonom, kada je iznenada izneo predlog koji je celu američku delegaciju pomerio s mesta.

“Sećam se jednog našeg susreta kada je predsednik Klinton došao u Moskvu… Ja sam u diskusiji rekao: Možda bi mogla da se razmotri opcija eventualnog ulaska Rusije u NATO - na šta je Klinton odgovorio: Pa dobro, meni ne smeta”.

Ipak, dodao je Putin “Cela američka delegacija je odjednom postala veoma nervozna”.

Kako piše Glas Moskve, Oliver Stoun je predložio Putinu da možda ipak preda zahtev NATO-u na šta se ruski lider nasmejao.

On je dodao da je NATO postao sredstvo američke spoljne politike koje nema saveznike, već samo vazale.

“Kada neka zemlja postane član NATO-a, veoma teško može da se odupre tako velikim liderima Alijanse, kao što je Amerika. Veoma lako može na teritoriji te zemlje da se pojavi nova vojna baza, novi raketni sistemi. I šta nam je činiti?”, pitao je Putin.

“U takvoj situaciji, Rusija mora preduzeti kontramere i ugroziti raketne sisteme objekata koji joj prete”, dodao je.

Prema njegovim rečima, Moskva reaguje na širenje NATO-a, jer je zabrinuta za praksu odlučivanja u Savezu.

"Znam kako se odluke tamo usvajaju”, zaključio je predsednik Rusije.

Putin je dao Stounu veliki intervju kao deo filma o njemu koji će se emitovati na američkoj kablovskoj televiziji “Šoutajm” od 12. do 15. juna.