Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
PUTIN OTKRIVA ČARI TAJGE: Evo zašto ruski predsednik tamo provodi odmore

Foto: Sputnik

PUTIN OTKRIVA ČARI TAJGE: Evo zašto ruski predsednik tamo provodi odmore

Svi mediji objavili su vest da je ruski predsednik otišao u jugozapadni deo istočnog Sibira kako bi tamo proveo odmor

Svet
Autor: Glas Moskve

Na lokalnom aerodromu „viđen“ je predsednički avion, a primećeno je i nekoliko helikoptera Federalne službe obezbeđenja.

Međutim, tvrdnje da ruski predsednik putuje u istočni Sibir ubrzo je demantovao portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je napomenuo da je u drugoj polovini ove nedelje planiran put Vladimira Putina na ruski Daleki istok, gde će 3. i 4. avgusta u Amurskoj oblasti i Burjatiji, biti u radnoj poseti, prenosi portal Glas Moskve.

„Na putu za Daleki istok predsednik je doneo odluku da se nakratko zaustavi u Južnom Sibiru, gde planira da ode na pecanje“, dodao je Peskov.

Zbog državničkih poslova ruski predsednik retko odlazi na godišnje odmore, a najradije ih, po sopstvenom priznanju, provodi u neistraženim delovima svoje zemlje ili u svojoj rezidenciji u Sočiju.

Poznato je da je ruski predsednik strastveni ljubitelj ribolova i da mu je tajga jedno od omiljenih mesta za odmor, te otuda i glasine.

Viđan je svojevremeno i kako peca sa knezom Albretom Drugim od Monaka i ruskim ministrom odbrane Sergejom Šojguom.

Tokom vikenda u Sibiru, pre četiri godine, ulovio je „kapitalca“ — štuku tešku 21 kilogram. Putinu se tada na putovanju pridružio i premijer Dmitrij Medvedev, a Kremlj je saopštio da su se „Putin i Medvedev lepo družili, pričali i plivali“.

Jedna od priča kaže da je svojevremeno tadašnji ruski premijer, šetajući kroz tajgu u Republici Tuvi, skinuo sat sa ruke i poklonio ga dečaku, sinu jednog čobanina.