Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
PUTIN: Rusija mora da jača vojsku

Foto: kremlin.ru

PUTIN: Rusija mora da jača vojsku

​Ruska armija i mornarica moraju da budu opremljene boljim naoružanjem nego što je to slučaj kod drugih zemalja, izjavio je ruski predsednik

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

„Naša vojska i mornarica moraju biti opremljene najsavremenijim oružjem i tehnikom koje bi moglo da podnese sve izmene u principima vođenja borbe u budućnosti, a po odlikama da bude na istom nivou ili da nadmaši naoružanje drugih zemalja“, rekao je on.

Prema Putinovim rečima, ukoliko Rusija želi da bude ispred, da pobeđuje, onda mora biti bolja, prenosi Glas Moskve.

„Ključni pokazatelji programa modernizacije naoružanja moraju pre svega da obezbede zagarantovano strateško obuzdavanje u slučaju potencijalne spoljne pretnje, ali i njenu efikasnu neutralizaciju“, istakao je on.

Ruski predsednik je podvukao i da će završetak državnog projekta modernizacije vojnih snaga u velikoj meri zavisiti od mogućnosti odbrambenih kompanija, ali i od naučnih i istraživačkih centara.

„Nije važno samo baviti se razvojem perspektivnih tehnologija, novih tipova naoružanja i ispunjavati zahteve Ministarstva odbrane, već biti spreman da ih bez ikakvih prepreka puštamo u serijsku proizvodnju“, zaključio je Putin.