Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
PUTIN: Rusija se nikada ne sme povlačiti

Foto: vse42.ru

PUTIN: Rusija se nikada ne sme povlačiti

​“Gradili smo novu državu nakon teških perioda u svojoj istoriji i uspeli da stvorimo jaku Rusiju”, rekao je Putin.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

„Setimo se, nakon raspada SSSR-a slušali smo mnogo slatkih lepih reči, ali nam realno niko nije pomogao, a mi nismo ni očekivali to, nije nam potrebna nikakva pomoć sa strane. Mi smo gradili novu državu, stvarali jaku, nezavisnu Rusiju. Naučili smo da čvrsto branimo svoje interese, shvatili moć i neprekidnost naše zajedničke istorije, vrednost svojih dostignuća, oslanjajući se na svoje jedinstvo“, rekao je Putin, dodavši da predstoji još mnogo toga da se uradi.

On je dodao da treba čuvati svoju državnost, slobodu i stabilnost, prenosi Glas Moskve.

„Svi, od malog do velikog, treba da znaju da je Rusija, naš narod i u suštini sve naše porodice, da smo prošli kroz vrlo težak period u svojoj istoriji — kroz revoluciju, ratove, kardinalne promene čitavog načina života“, rekao je Putin na forumu Ruskog narodnog fronta.

Putin je izjavio da je Rusija ne samo da je sačuvala celovitost i suverenitet, već je i napravila proboj u najvažnijim pravcima razvoja: ekonomiji, socijalnoj sferi, vojnoj industriji.

„Treba dostojno odgovoriti na sudbonosne istorijske izazove. Kakve? Čuvanje i umnožavanje našeg naroda, izgradnja nove ekonomije, razvoj Arktika i Dalekog istoka, Sibira, svih regiona naše ogromne države“, dodao je Putin.

„Rusija ne sme da se povuče, ne sme da skrene sa odabranog puta, inače će opet morati da se počinje sve ispočetka", zaključio je Putin.