Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Putin: Saradnja Rusije i Kine važna za ceo svet

Foto: Kremlin.ru

Putin: Saradnja Rusije i Kine važna za ceo svet

Partnerstvo Rusije i Kine ima važan značaj ne samo za regionalnu bezbednost, već za čitav svet u celini, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

Svet
Izvor: Sputnjik, NB

On je u intervjuu za kinesku agencij Sinhua povodom njegove posete Kini poručio da su stručnjaci i ranije imali problema okarakterišu saradnju Rusije i Kine. On je takođe istakao da to nije samo strateška saradnja.

“Danas možemo govoriti o sveobuhvatnom partnerstvu, a to znači da zajedno radimo u svim važnim sferama“, rekao je ruski predsednik.

Putin je izjavio da se ekonomska saradnja između Rusije i Kine konstantno razvija. Bez obzira na tržišnu konjunkturu i privremeni pad opšteg obima robne razmene između dve države, karakter ekonomskih veza se prema proceni ruskog predsednika oplemenio.

„Uporedo sa tim, mi uspevamo da rešavamo važna pitanja, ostvarujemo korake kako bismo oplemenili našu trgovinsku saradnju. Porastao je izvoz ruske mašinsko-tehničke opreme u Kinu, što je za nas izuzetno važno. To pitanje smo razmatrali dugo sa kineskim partnerima… Najvažniji pravac je diversifikacija naših veza“, smatra Putin.