Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Putin Sloveniji nudi saradnju u naftnoj industriji

Foto: Kremlin.ru

Putin Sloveniji nudi saradnju u naftnoj industriji

Proširivanje mreže gasovoda u Sloveniji i uključivanje ruskih kompanija naftne i gasne industrije u maloprodajnu mrežu prometa naftnim derivatima predstavlja perspektivni pravac saradnje dve zemlje.

Svet
Izvor: Sputnjik

To se navodi u materijalima za posetu predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina Sloveniji, prenosi "Sputnjik".

"Perspektivni pravci saradnje su: proširenje mreže gasovoda na teritoriji Slovenije, uključivanje ruskih naftnih i gasnih kompanija u maloprodajnu mrežu prometa naftnim derivatima na teritoriji Slovenije, pomoć u razvoju slovenačkih kapaciteta za prenos nafte i naftinih derivata, kupovina ruske energetske opreme za slovenačke termoelektrane, učešće ruskih kompanija u rekonstrukciji, modernizaciji i izgradnji proizvodnih i prenosnih objekata u Sloveniji, stvaranje transportnog i distributivnog centra, isporuke telekomunikacione opreme slovenačke proizvodnje za potrebe 'Gasproma', saradnja u oblasti komunikacionih i informacionih tehnologija“, navodi se u izjavi.

"Sputnjik" podseća da se radna poseta predsednika Rusije održava na poziv slovenačkog predsednika Boruta Pahora. Navodi se da će oni će razmotriti ključna pitanja trgovinsko-ekonomske, investicione i kulturno-humanitarne saradnje i razmeniti mišljenja o aktuelnim međunarodnim i regionalnim problemima.