Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Putin: Utvrditi uzroke tragedije u Kareliji

Foto: Tanjug/ screenshot

Putin: Utvrditi uzroke tragedije u Kareliji

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je Istražnom komitetu da utvrdi uzroke tragedije u Kareliji, gde je na jezeru nastradalo 14 dece, kao i da se pronađu odgovorni za tu nesreću.

Svet
Izvor: Tanjug

Putin je, izrazivši saučešće zbog ove tragedije, izdao nalog za ukazivanje pomoći preživelima i porodicama poginulih, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, preneo je sinoć Tas s.

U nesreći na jezeru u ruskoj oblasti Karelija u nedelju je poginulo 15 osoba - 14 dece i jedan instruktor, a operacija potrage i spasavanja je okončana, saopštili su ruski zvaničnici, navodeći da su tri osobe privedene.

Portparol Istražnog komiteta Rusije Vladimir Markin je izjavio da su tri osobe privedene zbog sumnje da nisu poštovale bezbednosne propise.

Privedena su dva instruktora i zamenik direktora hotela, gde su deca bila smeštena, i koji je navodno organizovao krstarenje jezerom, preneo je AP.

Decu i instruktore iz rehabilitacionog kampa "Park-hotel Sjamozero", koji su bili u čamcima, zatekla je oluja na jezeru u Prjažinskoj oblasti Karelije.

Čamci su se prevrnuli i potonuli.

To jezero se nalazi na 120 kilometara istočno od granice sa Finskom. U čamcima, koji su se prevrnuli i potonuli, bilo je 47 dece i četvoro instruktora.