Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Putina u Grčkoj pratilo 70 "supermena"

Putin i obezbeđenje Foto: kremlin.ru

Putina u Grčkoj pratilo 70 "supermena"

Ruski predsednik Vladimir Putin posetio je Grčku, a grčki mediji propratili su bezbednosne mere s posebnom pažnjom, pa čak i divljenjem.

Svet
Izvor: Sputnjik

Tokom posete ruskog predsednika na ulicama Atine bilo je raspoređeno dve hiljade policajaca, dok je parkiranje u centru grada bilo zabranjeno.

Jedan novinar je napisao da je svaki korak visokog gosta strogo pratilo sedamdeset „supermena“ iz ruskih specijalnih snaga, čije su veštine „predmet brojnih legendi“.


Putina čuvaju na svakom koraku Foto: kremlin.ru


Rusija i Grčka slave 2016. godinu povodom obeležavanja hiljadugodišnjeg ruskog prisustva na planini Atos, a ruski predsednik je posetio Grčku u znak sećanja na istorijski datum i radi jačanja duhovne tradicije i zajedničkih vrednosti.

Grupa stručnjaka koja je pripremala posetu ruskog lidera doputovala je u Grčku dve nedelje ranije da proveri sve glavne tačke na ruti njegove posete. Luksuzni hotel na istočnoj obali Atike, gde je Putin odseo jednu noć, pretvoren je u „tvrđavu“ kojoj „obični“ ljudi nisu mogli da pristupe.

Grčki mediji su raspravljali i o činjenici da će ruski predsednik koristiti jednu od tri oklopne limuzine za prelazak sa jednog mesta na drugo. Automobili su posebno pripremljeni za tu priliku. Međutim, na veliko razočaranje Grka, Putin se vozio u uobičajenoj povorci.

Uprkos brojnim plakatima na atinskim ulicama, na kojima je Putin kritikovan, odnosi između Grčke i Rusije i dalje su tradicionalno dobri. Prema istraživanjima, ruski predsednik nalazi se daleko ispred evropskih političara kada je u pitanju odnos grčkih građana prema njemu.