Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
PUTINOVA LIMUZINA u slobodnoj prodaji od 2019. godine

Foto: yandex.ru

PUTINOVA LIMUZINA u slobodnoj prodaji od 2019. godine

​Automobili projekta „Kortež“ će se pojaviti u slobodnoj prodaji od 2019. godine, saopštio je ministar industrije i trgovine Denis Manturov

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Osim toga, Ministarstvo industrije i trgovine računa da će Federalnoj službi bezbednosti već ove godine biti isporučeno do sedamdeset automobila za najviše funkcionere.

„Uzimajući u obzir proizvodnju terenskih vozila, moramo do kraja godine da završimo razvoj i testiranje, a sledeće godine da započnemo proizvodnju i serijske isporuke“, rekao je ministar.

Od naredne godine svako će moći da kupi bilo koji model automobila, uključujući „luksuzni“ i oklopni. Neće postojati nikakva ograničenja za prodaju, istakao je Manturov, a prenosi Glas Moskve.

Ovi automobili u maloprodaji će koštati od šest-sedam miliona rubalja (od 87 hiljada evra naviše).

Projekat „Kortež“ predviđa proizvodnju porodice automobila, limuzina, sedana i minivenova, na jedinstvenoj modularnoj platformi za najviše zvaničnike države.

Odgovorni izvršioci projekta su Federalno preduzeće „Centralni naučno-istraživački institut za automobile i motore“. Proizvodni partner projekta je kompanija „Solers“, a investicije budžeta u projekat iznose 12,4 milijarde rubalja (180 miliona evra).