Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
PUTINOVO MOĆNO ORUŽJE: Čime sve raspolažu ruske vojne snage

Foto: sputnjiknews.com

PUTINOVO MOĆNO ORUŽJE: Čime sve raspolažu ruske vojne snage

Rusija može, kako je više puta istakao predsednik Vladimir Putin, da se suprotstavi bilo kom agresoru. Tako nešto je, po mišljenju stručnjaka, moguće zahvaljujući najpre naprednim sistemima PRO i PVO.

Svet
Autor: Glas Moskve

Ne smemo zaboraviti modernizaciju nuklearnog oružja. A najnovije podmornice su već „popunile redove“ Crnomorske flote.

„Osim toga, usavršavaju se krstareće rakete, koje koristi strateška avijacija, i one u slučaju potrebe mogu biti opremljene nuklearnim bojevim glavama“, tvrde eksperti.

Praktično sve ruske granice opremljene novim radarskim stanicama „Voronjež-D“ i „Voronjež-SM“ koje na maksimalnoj udaljenosti od šest hiljada kilometara mogu da detektuju bilo koje sredstvo koje može da izvede vazdušni napad, prenosi portal Glas Moskve.

Međutim, javnost je uzburkala vest o nekoliko projekata novog oružja koji još uvek nose oznaku „tajno“, i o njima se malo govori.

Tu spadaju bespilotne letelice, pre svega izviđačke, ali i ofanzivne. Ovi dronovi sada se koriste u Siriji, i sad je prilika da se ustanove svi njihovi eventualni nedostaci i da se letelice usavrše.

U Siriji se u istim uslovima vrše i testiranja opreme za elektronska izviđanja i protivelektronsko dejstvo:

U Siriji se sada vrši i proba različitih sistema za otkrivanje mina ruske proizvodnje.

Radi se i na modernizaciji reaktivnih oklopa, odnosno usavršavanju dinamičke zaštite oklopnih vozila. Ono što sada karakteriše novu opremu ovog tipa jesu specijalni uređaji koji štite vozilo pri napadu krstarećih raketa.

Modernizuju se i strateške raketne nuklearne podmornice. Konkretno, radi se na smanjenju nivoa buke kako bi ih bilo teže otkriti, zatim na povećavanju komfora za posadu i jačanju ofanzivnih karakteristika.