Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RAKETNI SISTEM "PANCIR-S" uništio dve rakete terorista u Siriji

Foto: armsexpo.ru

RAKETNI SISTEM "PANCIR-S" uništio dve rakete terorista u Siriji

​Ovo nije prvi put da „Pancir-S“ dejstvuje u Siriji. On je u proteklih nekoliko meseci uspeo da obori 12 letećih objekata.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Protiv-vazduhoplovna baterija opremljena topovsko-raketnim sistemima „Pancir-S", raspoređena u Siriji, oborila je dve rakete kalibra 122mm koje su ispaljene iz višecevnog bacača 9K51 „Grad“.

Raketu su ispalile terorističke jedinice koje deluju u okviru organizacije Islamska država, piše Glas Moskve.

Presretanje ovih raketa je izvršeno u provinciji Hama. Inače u ovoj provinciji se nalazi raketni divizion koji je naoružan sistemima velikog dometa S-400 „Triumf“.

Baterija hibridnih topovsko-raketnih sistema „Pancir-S“ zadužena je da čuva sisteme strateške važnosti od napada iz vazdušnog prostora, ali i sa kopna (rakete zemlja-zemlja koje u svom posedu imaju teroristi).

To se pre svega odnosi na rakete koje se lansiraju iz višecevnih bacača raketa, koji imaju domet i do 40km, i koje lete nadzvučnom brzinom.

Međutim, ovo nije prvi put da „Pancir-S“ dejstvuje u Siriji. On je u proteklih nekoliko meseci uspeo da obori 12 letećih objekata, koji su se nenadano pojavili u radijusu njegovog dejstva u blizini grada Tartus i avio-baze Hmejmim.