Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RATNA MORNARICA BRITANIJE: Nismo u stanju da napravimo rakete kao Rusi

Lansiranje rakete Foto: pixabay.com

RATNA MORNARICA BRITANIJE: Nismo u stanju da napravimo rakete kao Rusi

Hiperzvučne rakete koje Rusija proizvodi, Britanija ne bi mogla da napravi, jasan je bio predstavnik britanske Ratne mornarice

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Vlasti Velike Britanije prate izradu hiperzvučnih sredstva u Rusiji, izjavio je predstavnik Ratne mornarice Pol Berk i naglasio da Britanija ne bi mogla da stvori „ništa slično“.

„Naravno, mi pratimo to što radi Rusija“, rekao je Berk koji se bavi u resoru pitanjima upotrebe nuklearnog oružja, na marginama simpozijuma Strateške komande oružanih snaga SAD u Nebraski.

„Velika Britanija nije mogla da uradi ništa slično. Mi ne bismo mogli samo da izradimo sistem takve vrste“, dodao je on, a prenosi Glas Moskve.

Pri tome, Berk je naglasio da upotreba ovakvog hiperzvučnog oružja treba da se reguliše međunarodnim zakonima.

U julu je predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o osnovama geopolitike u oblasti vojno-pomorske delatnosti do 2030. godine. Kako sledi iz dokumenta, hiperzvučne rakete i robotizovani kompleksi različne namene će stizati u ratnu flotu Rusije nakon 2025. godine.

Ranije je zamenik ministra odbrane Jurij Borisov saopštio da Rusija namerava da u periodu 2020-2025. godine dobije niz hiperzvočnih „avijacionih sredstava pogađanja“.