Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RATNA MORNARICA RUSIJE dobija supersonične rakete 2025. godine

Foto: pomorac.eu

RATNA MORNARICA RUSIJE dobija supersonične rakete 2025. godine

Ratna mornarica Rusije dobiće hipersonične rakete i robote posle 2025. godine.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Kako se navodi u Osnovama državne politike u sferi vojne mornarice do 2030. godine, koje su potvrđene ukazom predsednika Vladimira Putina, posle 2025. godine u sastav naoružanja podvodnih i nadvodnih snaga i obalskih snaga ruske Ratne mornarice stizaće hiperzvučne rakete i robotizovana sredstva različite namene, uključujući autonomne podvodne aparate bez posade.

Visokoprecizne krstareće rakete velikog dometa, kao i pomorski kompleks nosača aviona, perspektivni borbeni brodovi i podmornice i dubokovodni pomorski sistemi nove generacije, biće stvar realnosti u najranijem periodu do 2025. godine, piše Glas Moskve.

"Do 2030. godine Rusija treba u svim strateškim pravcima da poseduje moćnu balansiranu mornaricu, koju čine brodovi namenjeni za vršenje zadataka u bližim i daljim morskim zonama i okeanskim rejonima, kao i iz ornaričke avijacije i obalskih snaga, opremljenih efikasnim ofanzivnim visokopreciznim oružjem, koje ima razvijen sistem baziranja i održavanja”, navodi se u osnovama državne politike.