Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ROGOZIN NAJAVIO SPEKTAKL: Uskoro takmičenje tenkova i dronova u Rusiji

Foto: Vitalij Kuzmin

ROGOZIN NAJAVIO SPEKTAKL: Uskoro takmičenje tenkova i dronova u Rusiji

"Videćemo ko će biti bolji, oni koji upravljaju borbenim robotima ili slavni vozači oklopnih vozila", rekao je Dimitrij Rogozin

Svet
Izvor: Glas Moskve

Potpredsednik Vlade Rusije Dmitrij Rogozin predložio je da bude organizovano takmičenje tenkova sa posadom i tenkova bez posade. Kako je rekao, plan je da se takmičenje održi na jednom od poligona u Nižnjem Tagilu.

„Mislim da ćemo na jednom od narednih događaja u Nižnjem Tagilu organizovati realnu borbu tenkova sa posadama (savremenih tenkova T-72 i T-90) i tih naših borbenih robota“, rekao je on.

„Videćemo ko će biti bolji, pametnjakovići koji će prstima upravljati borbenim robotima ili naši slavni vozači oklopnih vozila“, dodao je potpredsednik Vlade Rusije.

On je objasnio da će tenkovi i dronovi biti naoružani markerima, a ne bojevom municijom.

Upravo po markerima će moći da se vidi da li je tenk pogodio metu ili nije, prenosi portal Glas Moskve.

Ministar je dodao da tehnika ne stoji u mestu i želja da se uporede mogućnosti tenkova sa posadom i tenkova bez posade je nastala kako bi se pokazalo onima koji koriste borbena vozila da se treba kretati napred u razvoju vozila bez posade.

„Neka nastrada gvožđe, a ne čovek“, rekao je Rogozin.

Rogozin je naveo da su borbena vozila za podršku tenkovima „Terminator“ „eksplodirala“ na svetskom tržištu oružja i da ih očekuje velika budućnost.

Potpredsednik Vlade Rusije se nalazi u Nižnjem Tagilu gde se obeležava Dan tenkista.