Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RUSI LIKVIDIRALI KASAPINA SA KOSOVA: Ubijen vođa terorista u Siriji

Foto: Printskrin

RUSI LIKVIDIRALI KASAPINA SA KOSOVA: Ubijen vođa terorista u Siriji

U Siriji je likvidiran jedan od vođa terorističke organizacije DAEŠ Lavdrim Muhadžeri.

Svet
Izvor: Glas Moskve

On je ubijen tokom zajedničke operacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i sirijskog odreda „Tigar“ u području Idliba, saopštio je grčki list „Pro njuz“, ne otkrivajući izvor informacija.

Mediji su ranije nekoliko puta objavljivali vest o likvidaciji Muhadžerija, poznatijeg kao Abu Abdulah el Kosovi ili „kasapin“. On je postao poznat 2014. godine zbog propagandnih snimaka na kojima se vidi kako odrubljuje glave hrišćanima, šiitima i alavitima, piše list. Državni sekretar SAD Džon Keri je 2014. godine stavio Muhadžerija na spisak terorista.

On se vratio u Siriju u maju nakon četvoromesečnog putovanja po Albaniji i Kosovu, navodi se u saopštenju.

List piše da je terorista ubijen tokom zajedničke operacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i sirijske jedinice „Tigar“ u Idlibu. Tokom operacije ubijeno je i šest od njegovih 20 ličnih telohranitelja.

„Čim je objavljena vest o njegovoj smrti, ministar saobraćaja kosovske pseudo-države Lufti Zarku posetio je porodicu terorističkog vođe u Kačaniku i izrazio saučešće. Predstavnik islamske verske zajednice u Kačaniku Florim Neziraj je izrazio žaljenje povodom smrti ’muslimanskog borca‘. Naziraj je u džamiji objavio vest o smrti Muhadžerija u Siriji, a zatim je otišao da njegovoj porodici izrazi saučešće“, piše list.