Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Rusi prave sladoled koji se zove "Obamka"

Ilustracija Foto: Yuri Gripas/gettyimages

Rusi prave sladoled koji se zove "Obamka"

"Ime sladoleda treba lako da se pamti. Svi oni koji imaju bujnu maštu, mogu imati različite asocijacije, ali ovaj proizvod namenjen je deci i daleko je od politike.", kazali su iz fabrike.

Svet
Izvor: Tanjug

Ruska fabrika sladoleda "Slavica" odlučila je da ovog leta rashladi odnose između Moskve i Vašingtona sladoledom "Mali Obama".

Mlečni sladoled sa čokoladnim prelivom "Obamka", kako se proizvod zove na ruskom jeziku, upakovan je u ambalažu sa crtežom nasmejanog malog Afrikanca sa minđušom u uhu i sladoledom u ruci.

Zbog pripajanja Krima i vojne intervencije u Siriji, odnosi Rusije i Sjedinjenih Država na najnižem su nivou od Hladnog rata, a ruski državni mediji i antiamerički aktivisti često su zbijali šale na račun Obame koje američki zvaničnici tumače kao rasističke i uvredljive, prenosi Rojters.

Iz fabrike sladoleda poručuju da je lik na "Obamki" inspirisan likom iz sovjetskog filma, i da je deo serije sladoleda različitih ukusa i boja koji decu treba da nauče osnovnim rasama:

"Ime sladoleda treba lako da se pamti. Svi oni koji imaju bujnu maštu, mogu imati različite asocijacije, ali ovaj proizvod namenjen je deci i daleko je od politike."

Fabrika Slavica nalazi se u sibirskom gradu Krasnojarsku, koji je prošlog meseca dospeo u žižu javnosti nakon otvaranja kafića posvećenog Vladimiru Putinu, a u kojem, kako prenosi Rojters, gosti mogu koristiti toaletni papir sa printom Obaminog lika.