Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RUSIJA: Američka koalicija direktno podržava Islamsku državu

Ilustracija/ Foto: bportal.ba

RUSIJA: Američka koalicija direktno podržava Islamsku državu

​Rusko Ministarstvo izjavilo je da su američke snage odbile da izvedu vazdušne napade na teroriste koji su se povlačili iz sirijskog grada

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Sjedinjene Američke Države, imitirajući borbu protiv terorizma, zapravo obezbeđuju pokriće jedinicama terorističke grupe Islamska država za promovisanje svojih interesa na Bliskom Istoku, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Rusko Ministarstvo izjavilo je da su američke snage odbile da izvedu vazdušne napade na teroriste Islamske države koji su se povlačili iz sirijskog Abu Kamala, piše Glas Moskve.

Operacija za oslobađanje istočnog grada Abu Kamala pokazala je da je američka koalicija direktno podržavala terorističku grupu ID.

„Ove činjenice su neosporni dokaz da Sjedinjene Američke Države, koje za svetsku zajednicu imitiraju nepomirljivu borbu protiv međunarodnog terorizma, zapravo pokrivaju borbene jedinice Islamske države da bi se obnovila njihova borbena sposobnost, da bi se one pregrupisale i iskoristile u promovisanju američkih interesa na Bliskom istoku“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane objavilo je u utorak fotografije na kojima se vidi višekilometarska kolona terorista koja odlazi iz Abu Kamala u pravcu prelaska Vadi el Sabha na sirijsko-iračkoj granici.

Prema podacima ministarstva, operacija koju su izvele sirijske vladine snage krajem prošle nedelje za oslobađanje Abu Kamala uz podršku ruske avijacije, otkrila je činjenice o direktnom uticaju i podršci koalicije na čelu sa SAD terorista ID.

„Na fotografijama koje su 9. novembra 2017. snimile ruske bespilotne letelice zabeleženo je kako oružane formacije Islamske države, spasavajući se od napada ruske avijacije i vladinih trupa, napuštaju Abu Kamal“, navodi se u saopštenju.