Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RUSIJA BESNA Raskida diplomatske odnose sa Ukrajinom?

Foto: wikimedia.org

RUSIJA BESNA Raskida diplomatske odnose sa Ukrajinom?

Moskva razmatra opcije odgovora na pokušaj ukrajinske obaveštajne službe da organizuje diverzije na Krimu.

Svet
Izvor: Sputnjik

Među mogućnostima je i raskid diplomatskih odnosa između dve zemlje, piše list "Izvestija", pozivajući se na izvor u ruskim spoljnopolitičkim krugovima.

„Izvestija“ piše da bi Moskva mogla zatvoriti rusku Ambasadu u Kijevu i vratiti sve diplomate.

„Jedna od mogućih opcija oštrog odgovora mogao bi biti raskid diplomatskih odnosa. U Moskvi razmatraju ovu opciju. Ipak, poslednju reč će dati šef države koji će doneti odluku na osnovu sakupljenih podataka“, navodi izvor lista.

„Što se tiče raskida diplomatskih odnosa — to je prerogativ šefa države. Međutim, Moskva mora da revidira odnose sa Kijevom uzimajući u obzir poslednje događaje“, objasnio je ruskom listu zamenik šefa međunarodnog komiteta Saveta federacije Vladimir Džabarov.

Ukrajinske vlasti još uvek nisu prihvatile kandidaturu za novog ambasadora, interese Moskve u zemlji predstavlja privremeni poverenik Sergej Toropov.

Federalna služba bezbednosti Rusije sprečila je ranije izvođenje terorističkih napada na Krimu, koje je pripremalo Ministarstvo odbrane Ukrajine, saopštio je juče ruski resor. FSB je objavilo i ime jednog od organizatora napada. Prilikom hapšenja terorista, ubijen je jedan pripadnik FSB-a, dok je jedan vojnik bio žrtva otvaranja vatre sa teritorije Ukrajine.