Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Rusija formira GRUPE ZA STRATEŠKO NENUKLEARNO OBUZDAVANJE

Foto: pixabay.com

Rusija formira GRUPE ZA STRATEŠKO NENUKLEARNO OBUZDAVANJE

​Formiranje grupa za strateško nenuklearno obuzdavanje postaće najvažniji pravac rada Glavne komande Ratne mornarice.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

„Najvažniji segment rada Glavne komande Ratne mornarice u perspektivi će postati formiranje grupa za strateško nenuklearno obuzdavanje u sastavu brodova nosača visokopreciznog oružja velikog opsega, usavršavanja sistema baziranja ratne flote, osiguranja balansiranih isporuka naoružanja i municije“, rekao je glavni komandant ruske mornarice admiral Vladimir Koroljev.

Delatnost glavne komande Ratne mornarice Rusije u bliskoj perspektivi izražavaće se u radu na daljem razvoju Ratne mornarice koja je planirana u okviru realizacije državnog programa naoružanja za 2018/2019. godinu. Glavni pravci ovog razvoja su određeni, naveo je on, a prenosi Glas Moskve.

„To održavanje na zadatom nivou borbenog potencijala morskih strateških nuklearnih snaga biće na račun izgradnje raketnih podmornica tipa ’Borej-A‘ i ’Borej-B‘, kao i razvoj borbenog potencijala morskih snaga opšte namene putem izgradnje brodova okeanske, daleke i bliske morske zone, modernizacije brodova koje imaju modernizacioni potencijal, isporuke savremenih letelice u sastavu Morske avijacije i borbenih raketnih kompleksa u sastavu obalskih snaga Ratne mornarice Rusije“, naveo je Koroljev.

U novembru je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu saopštio da će do 2020. godine nenuklearne snage Rusije otići na nivo koji omogućava da se u potpunosti osigura bezbednost zemlje.