Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RUSIJA I BELORUSIJA KAO JEDNO: Počinju vežbe "Zapad 2017"

Foto. Ministarstvo odbrane

RUSIJA I BELORUSIJA KAO JEDNO: Počinju vežbe "Zapad 2017"

Avioni i helikopteri ruske vojske pristigli su u Republiku Belorusiju, gde će učestvovati u velikim vojnim vežbama "Zapad 2017"

Svet
Autor: Glas Moskve

Strategijska vojna vežba počinje sutra i trajaće do 20. septembra. "Zapad 2017" će se održati na teritoriji Republike Belorusije i uključivaće 6 vojnih poligona.

Tokom vežbi će biti obrađena pitanja primene jedinstvenog regionalnog sistema protivvazdušne odbrane Belorusije i Ruske Federacije za zaštitu vojne bezbednosti tih država, organizacije i praktične pripreme avijacije za angažovanje, ispunjavanja borbenih zadataka na poligonima oružanih snaga Belorusije sa sletanjem na pistu, prenosi portal Glas Moskve.

U okviru pripreme za zajedničke strateške vežbe (Zapad 2017) oružanih snaga Belorusije i Ruske Federacije biće održane operativno-taktičke vežbe s avijacijom.

Prema različitim procenama, u vežbi „Zapad-2017“ učestvovaće oko 13.000 vojnika i oficira. Što se tiče borbene tehnike, pored 70 aviona i helikoptera, na vežbi će učestvovati oko 250 tenkova, 200 artiljerijskih jedinica različitog kalibra, kao i 10 brodova Baltičke flote. Ilustracije radi, za potrebe prevoza kontingenta ruske vojske koji treba da učestvuje u ovoj vežbi Ministarstvo odbrane je angažovalo preko 4.000 putničkih i teretnih vagona.

Vežbe "Zapad 2017" ima klasičan odbrambeni karakter.

Kako smo ranije prenosili, vežba je izazvala veliku pažnju i zabrinutost među zemljama u sastavu NATO i graniče se Belorusijom.