Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Rusija IZDALA POTERNICU za ukrajinskim vojnim tužiocem

Foto: gazeta.ru

Rusija IZDALA POTERNICU za ukrajinskim vojnim tužiocem

Viši sud u Moskvi je ove nedelje naložio hapšenje Kravčenka i Prajmačoka, protiv njih je pokrenuta poternica.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Za ukrajinskim vojnim tužiocem Ruslanom Kravčenkom i istražiteljem Vadimom Prijmačokom raspisana je poternica u Rusiji po predmetu vođenja nezakonitog krivičnog postupka protiv admirala Aleksandra Vitka, saopštila je zvanična predstavnica Istražnog komiteta Rusije Svetlana Petrenko.

Bivši vršilac dužnosti državnog tužioca Ukrajine Oleg Mahnicki sa svojim zamenikom Nikolajem Golomšom i drugim tužiocima pokrenuli su 2014. godine krivični postupak u odsustvu protiv komandanta Crnomorske flote Rusije Aleksandra Vitka iz političkih motiva, objasnila je Petrenkova.

Između ostalog, po rečima Petrenkove, Mahnicki i Golomša su dali nezakonitu naredbu da se izvrši preliminarna istraga koju je vodio Prijmačok, a Kravčenko vršio nadzor nad procesom.

Kako je saopštila portparolka Višeg suda u Moskvi Junona Carjova, sud je ove nedelje naložio hapšenje Kravčenka i Prajmačoka, protiv njih je pokrenuta poternica.

Kako piše Glas Moskve, ranije je sud raspisao poternicu protiv Mahnickog i Golomša. Istraga po krivičnom postupku protiv zvaničnih lica ukrajinske policije i suda se nastavlja.