Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RUSIJA JE SPREMNA da odgovori na savremene pretnje

Foto: sputniknews

RUSIJA JE SPREMNA da odgovori na savremene pretnje

Da bi odgovorila na nove vojne pretnje, ruska vojska nastavlja da poboljšava sastav grupisanja trupa na strateškim i operativnim linijama.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

To je u intervjuu za časopis "Vojni standard" rekao vrhovni komandant Kopnenih snaga Ruske Federacije general-pukovnik Oleg Saljukov.

"Osnova ovih grupacija su jedinice veze i vojne jedinice kopnenih snaga. Oni imaju borbenu nezavisnost i sposobni su da vode borbene operacije u uslovima korišćenja konvencionalnog oružja i oružja za masovno uništavanje, i potpuno su spremni za delovanje u različitim fizičkim, geografskim i klimatskim uslovima ", rekao je on, a prenosi Glas Moskve.

Prema Saljukovu, do 2021. godine nastaviće se poboljšanje sastava okružnih i vojnih trupa, čime će se osigurati samodovoljnost grupa ne samo na strateškom, već i na operativnim nivoima.

"Nastavljamo da ojačavamo naše kopnene snage vojnicima po ugovoru. Samo od početka godine regrutovano je više od 15 hiljada lica pod ugovorom i to poručnika, narednika i vojnika", rekao je general-pukovnik.

On je dodao da promena u prirodi korištenja trupa i borbeno iskustvo diktiraju uslove za poboljšanje borbene obuke trupa i obuku mlađih stručnjaka.

“Dakle, u okviru poboljšanja borbene obuke, procesuira se preko 50 ovlašćenih, programskih i metodičkih dokumenata. To će omogućiti kvalitativno poboljšanje indeksa borbene obuke i koordinacije komandnih i kontrolnih agencija Kopnenih snaga", zaključio je Saljukov.