Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RUSIJA LIKVIDIRALA uticajne komandante Islamske države u Siriji

Foto: mil.ru

RUSIJA LIKVIDIRALA uticajne komandante Islamske države u Siriji

​U Siriji su likvidirani uticajni komandanti Islamske države poreklom sa Kavkaza.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Poslednjih dana ruska avijacija u Siriji uništila je pojačanje terorista sa velikim brojem stranih najamnika koje je iz Iraka stiglo u područje Abu Kemal na sirijsko-iračkoj granici, izjavio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

Ruska vojno-obaveštajna služba u Siriji tokom nedelje je otkrila područja gde se nalaze komandni punktovi i nagomilane snage u gradu Abu Kemalu, kao i trase kojima teroristi idu ka gradu Majadinu i dalje prema jugu.

Tokom napada ruskih aviona na uporišta likvidirano je blizu 40 terorista iz Tadžikistana i Iraka, kao i sedam vozila sa teškim mitraljezima, piše Glas Moskve.

U području Majadina je uništen komandni centar terorista i likvidirano je 80 militanata, uključujući devet ekstremista sa Severnog Kavkaza. Uništeno je krupno naoružanje i tri skladišta municije.

U Ministarstvu odbrane Rusije su naveli da je u vazdušnom napadu u dolini reke Eufrat likvidiran odred stranih plaćenika od 60 ljudi, poreklom iz ZND, Tunisa i Egipta. Uništeno je i 12 vozila sa instaliranim teškim mitraljezima.

Nekoliko dana je vršeno izviđanje i u području El Sukarija i tamo je uništen komandni centar Islamske države sa 30 militanata.

„Prema informacijama koje su dobijene iz nekoliko kanala i koje su potvrđene ’na zemlji‘ likvidirani su uticajni komandanti sa Severnog Kavkaza koji su se dugo krili: Abu Omar el Šišani, Alaudin el Šišani i Salahudin el Šišani.

Likvidacija militanata međunarodne terorističke organizacije Islamska država će biti nastavljena“, dodali su u Ministarstvu odbrane Rusije.