Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Rusija možda ne ode na OI u Riju?

Rio2016 logo

Rusija možda ne ode na OI u Riju?

Odluka o učešću ruskih sportista na ovogodišnjoj Olimpijadi veoma će zavisiti od rezultata istrage Svetske antidoping agencije, objasnio je šef Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah.

Svet
Izvor: Sputnjik

Reprezentacija Rusije biće isključena iz učešća na Olimpijskim igrama 2016. godine u Rio de Ženeiru, ako se optužbe o postojanju „doping programa“ pokažu istinitim, izjavio je šef Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah nemačkom listu Frankfurter alemajne cajtung.

Još jedan u nizu doping-skandal je buknuo nakon intervjua bivšeg šefa moskovske antidoping laboratorije Grigorija Rodčenkova za zapadne medije, u kojem je tvrdio da minimum 15 sportista koji su osvojili medalje na zimskoj Olimpijadi u Sočiju bili deo „doping programa Rusije usmerenog na dominiranje na domaće Igre 2014“.

Odluka o učešću ruskih sportista na ovogodišnjoj Olimpijadi veoma će zavisiti od rezultata istrage Svetske antidoping agencije, objasnio Tomas Bah.

Ako optužbe budu ispunjene i potvrdi se „organizovani doping sistem velikih razmera“, međunarodne federacije i MOK će biti prinuđeni da donesu „teške odluke o kolektivnoj odgovornosti i individualnoj pravičnosti“, navodi list reči šefa komiteta.