Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RUSIJA OBJAVILA EKSKLUZIVNE snimce koji pokazuju američke vojnike u uporištima DAEŠ-a

Foto. Ministarstvo odbrane RF

RUSIJA OBJAVILA EKSKLUZIVNE snimce koji pokazuju američke vojnike u uporištima DAEŠ-a

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je fotografiju iz vazduha područja u kojima se nalaze borci DAEŠ-a severno od grada Dejr el Zor u Siriji, gde se jasno vidi tehnika američkih specijalnih snaga, slike su objavljene na zvaničnoj Fejsbuk stranici Min

Svet
Autor: Glas Moskve

„Uz pomoć fotografskih snimaka iz vazduha napravljenih u periodu od 8. do 12. septembra 2017. godine u oblasti u kojoj se nalaze oružane formacije DAEŠ-a zabeležen je veliki broj američkih oklopnih vozila tipa ’Hamer‘, koja se nalaze u službi specijalnih snaga SAD“, saopštilo je Ministarstvo na Fejsbuku.

Ministarstvo napominje da se na fotografijama jasno vidi da su specijalne snage Sjedinjenih Američkih Država locirane na uporištima koji su ranije opremili borci DAEŠ-a. Istovremeno, oko tih objekata nema tragova juriša, sukoba sa teroristima ili kratera od napada međunarodne koalicije.

„Uprkos činjenici da se jaka uporišta američkih oružanih snaga nalaze u područjima trenutnog raspoređivanja odreda DAEŠ-a, ne vide se tragovi obezbeđenja oko njih. To samo ukazuje na to da se svi američki vojnici koji se tamo nalaze osećaju potpuno sigurno u područjima koje drže teroristi“, zaključilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Detalje pogledajte OVDE!