Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RUSIJA POKREĆE NOVI PROJEKAT: „Zdrav način života“ u cilju smanjenja duvana

Foto: Sputnik

RUSIJA POKREĆE NOVI PROJEKAT: „Zdrav način života“ u cilju smanjenja duvana

Ruska Vlada je pokrenula projekat „Zdrav način života“ kako bi se povećao broj građana koji se sa odgovornošću odnose prema sopstvenom zdravlju, kao i zdravlju drugih.

Svet
Autor: Glas Moskve

U dokumentu koji je objavljen na sajtu Vlade navodi se kako je cilj da se do 2019. godine poveća udeo građana koji se pridržavaju zdravog načina života do 45 odsto, a do 2025. godine čak do 60 odsto.

Cilj je da se među građanima razvije navika da se češće bave fiskulturom i sportom, da se smanji korišćenje duvana, kao i da se radi na zakonodavstvu koje se tiče reklamiranja alkoholnih i duvanskih proizvoda, kao i korišćenje neracionalne ishrane.

Kada je reč o pušačima, prema planu je da se do 2019. godine smanji ukupan broj sa 30,5 na 29,5, odsto, a do 2025. godine do 27 odsto, a sličan plan će se odnositi i za one koji vole da popiju alkoholno piće, prenosi portal Glas Moskve.

Nešto ranije se tim povodom oglasio i premijer Rusije Dmitrij Medvedev, koji je rekao da je sve češća pojava da građani prestaju da puše, ali da je svejedno neohpodno razvijati naviku o sportu od malih nogu, jer je to najbolji način da se ta navika održi i kada dete odraste.