Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RUSIJA pravi protivsatelitski sistem "Rudolf"

Foto: pixabay.com

RUSIJA pravi protivsatelitski sistem "Rudolf"

​Planirano je da se napravi ili dovrši izrada mobilnog udarnog protivsatelitskog sistema ’Rudolf‘

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

U okviru novog državnog programa naoružavanja za period od 2018. do 2027. godine, Rusija će razviti novi udarni sistem za borbu protiv satelita „Rudolf“.

To je saopštio zamenik načelnika 46. Centralnog naučno-istraživačkog instituta Ministarstva odbrane Rusije Oleg Ačasov, a prenosi Glas Moskve.

„Planirano je da se napravi ili dovrši izrada mobilnog udarnog protivsatelitskog sistema ’Rudolf‘, kopnenog mobilnog sistema za radio-elektronsku borbu protiv komunikacionih satelita ’Tirada 2S‘ i drugih“, objasnio je Ačasov obraćajući se senatorima Saveta Federacije Rusije.

Osim toga, u planovima za novi državni program su stvaranje stacionarnog strateškog raketnog sistema „Sarmat“, višenamenskog aviona Su-35S, perspektivne operativne hipersoničke rakete, lansernog raketnog sistema S-500 i tako dalje.

Ranije su predstavnici niza odbrambenih preduzeća i Ministarstva odbrane Rusije govorili o razvoju protivsatelitskog oružja, konkretno o projektu koncerna KRET „Bilina“. Ačasov je prvi put o sistemu „Rudolf“ govorio javno.