Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Rusija pravi udarni BESPILOTNI AVION HELIKOPTER

Ilustracija/ Foto: defence.ru

Rusija pravi udarni BESPILOTNI AVION HELIKOPTER

Uređaj će biti izgrađen na osnovu bespilotne letelice "Fregat", čije je stvaranje već završeno.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Bespilotni avion-helikopter sa varijabilnim vektorskim potiskom teška dve tone biće konstruisan do 2020. godine, a onaj težak sedam tona - 2023. godine, izjavio je zamenik generalnog direktora kompanije "Kronštat", Vladimir Voronov.

Uređaj će biti izgrađen na osnovu bespilotne letelice "Fregat", čije je stvaranje već završeno, piše Glas Moskve.

"Sa motorom, možemo napraviti dvo-tonski sistem za tri godine, koji će se moći koristiti ne samo kao izviđač i udarno vozilo, već i kao prevozno sredstvo. Letelica od sedam tona moći će da nosi jednu tonu korisnog tereta i da se kreće na tri hiljade kilometara", rekao je Voronov.

Prema njegovim rečima, avion-helikopter od sedam tona Ministarstvo odbrane može da razmotri kao udarni. Istovremeno, svi aerodromi su poznati potencijalnim protivnicima, a ovoj letelici je za sletanje i poletanje dovoljan proplanak u šumi.

Takođe je istakao da se od motora može koristiti TV7-117, koji se koristi na helikopterima Mi-8. Malo bespilotno vozilo može biti opremljeno motorima koje “Klimov” proizvodi za helikopter “Ansat”.

Vodeći ruski stručnjak iz oblasti bespilotnih letelica Denis Fedutinov izjavio je za da se na osnovu iskustva u svetu može predvideti i to da novi bespilotnik može obavljati mnoge transportne zadatke.

"Govoreći o vojnoj oblasti, to je snabdevanje na udaljenim terenima oružjem, municijom, hranom, medicinom i eventualno, evakuacijom ranjenika", rekao je Fedutinov.