Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RUSIJA prebacuje sve svoje sajtove na domaće servere

Foto: pixabay.com

RUSIJA prebacuje sve svoje sajtove na domaće servere

Sajtovi ruskih institucija u inostranstvu, njih 171 već je pušteno u rad.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije namerava da ujedini sajtove svih diplomatskih predstavništava u inostranstvu i prebaci ih na domaće servere, izjavila je portparolka Ministarstva Marija Zaharova.

„Sajtovi ruskih institucija u inostranstvu, njih 171 već je pušteno u rad. Oni rade na platformi ruskog servera Ministarstva spoljnih poslova. Naši stručnjaci još rade na 69 preostalih sajtova. Nadamo se da ćemo taj posao završiti do kraja godine“, rekla je Zaharova.

„I dalje postoje sajtovi ambasada i generalnih konzulata koji rade na serverima lokalnih provajdera. Očekujemo da u potpunosti uniformišemo internet stranice naših ambasada, generalnih konzulata, stalnih misija i teritorijalnih organa Ministarstva spoljnih poslova“, dodala je Zaharova, prenosi Glas Moskve.

Portparolka je napomenula da trenutno postoje tri tipa dizajna koji se „razlikuju po svojim mogućnostima“.

„Svi oni imaju manje ili više jednoobrazan izgled. Velika predstavništva biraju maksimalnu funkcionalnost interfejsa, pošto mogu da ga napune sadržajem“, kazala je Zaharova.

Kao primer ona je navela sajtove ruskih ambasada u Meksiku, Poljskoj i Australiji i predstavništva Ministarstva spoljnih poslova u Novosibirsku.