Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RUSKA ATLETIČARKA snimila film o volji za pobedom

Foto: gazeta.ru

RUSKA ATLETIČARKA snimila film o volji za pobedom

Ruska i svetska šampionka u skoku motkom Jelena Isinbajeva rešila je da napravi kratkometražni film o volji za pobedom.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

U svom rediteljskom debiju, Jelena ponovo proživljava svaki dan, počevši od odluke da se vrati u takmičarski sport posle rođenja deteta, pa do Olimpijade u Rio de Žaneiru 2016. godine za koju se mukotrpno spremala, ali na kojoj nije mogla da učestvuje.

“Snimila sam film o svom putu na Olimpijske igre, od prvog dana posle rođenja deteta, trenutka kada sam odlučila da se vratim u formu i pripremim za veliko takmičenje. Ceo film je u prvom licu, dan po dan. To čak i nije film, već dokumentarna hronika mojih priprema za Igre 2016. godine”, rekla je ruska atletičarka, a prenosi Glas Moskve.

Zajedno sa saradnicima koji su učestvovali u realizaciji, Jelena se nada da će film biti prikazan do kraja ove godine, na jednom od festivala u SAD ili Kini.

Podsećanja radi, Isinbajeva je ćerku rodila 2014. godine, a već naredne godine je saopštila da nastavlja sportsku karijeru i počinje pripreme za Olimpijske igre koje su se 2016. godine održavale u Brazilu.

Ipak, desilo se nešto što mlada majka nije mogla predvideti. Zbog zabrane ruskim atletičarima da učestvuju na ovom takmičenju Jelena je izgubila šansu da osvoji nove medalje.

Odmah posle Olimpijade u Rio de Žaneiru Isinbajeva je izjavila da konačno napušta takmičarski sport. Trenutno se priprema da po drugi put postane majka.