Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RUSKA FILMA INDUSTRIJA spremila mnoštvo premijera za 2018.

Foto: Press služba filma

RUSKA FILMA INDUSTRIJA spremila mnoštvo premijera za 2018.

​Ruske filmadžije će predstaviti 2018. godine razne žanrove: od komedija, fantazija i herojskih filmova do autorskih dela.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Glas Moskve je predstavio listu najočekivanijih izdanja.

"Dovlatov"

Svetska premijera novog filma Alekseja Germana održaće se u okviru 68. Međunarodnog Berlinskog filmskog festivala, a u ruskim bioskopima film će biti prikazivan od marta 2018. godine.

Priča govori o nekoliko dana 1971. godine iz života čuvenog sovjetskog pisca Sergeja Dovlatova. "Ovo je film o inteligenciji, koja je verovatno viša nego sada, o doba, o ljudima", rekao je režiser novinarima.

Inače, u ovom filmu igra i nekoliko srpskih glumaca.

“Černovik” (Nacrt)

Režiser Sergej Mokritski, poznat publici na drami "Bitka za Sevastopolj", predstaviće svoj drugi rediteljski rad.

Ovo je priča o talentovanom dizajneru kompjuterskih igrica koji je iznenada izbrisan iz sećanja svojih najmilijih. Mladić uskoro saznaje da je njegova misija da postane carinski oficir između paralelnih svetova.

"Gogolj, Vii"

Ovaj film će biti nastavak uspešnog filma "Gogolj, početak" sa Aleksandrom Petrovom i Olegom Menljišikovim, koji bi trebao biti složeniji i veći od prvog dela projekta.

Kreatori obećavaju uzbudljive spektakularne akcione scene, na kojima su radili najbolji stručnjaci kompjuterskih specijalnih efekata.

Autori planiraju i treći deo - premijera drugog dela je zakazana za 2018. godinu.

"T-34"

Režiser ovog filma Aleksej Sidorov je poznat javnosti kao autor serije "Brigada" i sportske drame "Borba s senkom".

Sada je njegov projekat vojna drama "T-34", koja se odvija 1941. godine. Za potrebe snimanja ovog filma izgrađeno je više od 25 velikih scenskih područja: rusko selo, ratni logor, nemački poligon, železnička stanica. Snimanje se odvijalo u Moskvi, Kalugi i Moskovskoj oblasti, a deo u Češkoj Republici.

"Trener"

Poznati i popularni ruski glumac Danilo Kozlovski sada debituje kao režiser i scenarista. Osim toga, u svom filmu "Trener" igra glavnu ulogu. Njegov junak je fatalni fudbaler koji je odlučio postati trener.

Emocionalna priča o porazima i pobedama će nastaviti novi trend u ruskom bioskopu - filmovima o sportistima.

Tako je 2017. godine svoju premijeru imala sportska drama "Pokret Gore" o pobedi sovjetske košarkaške reprezentacije. Prethodno, film "Legenda br. 17" uspešno je prošla na blagajnama.

"Torba bez dna"

Film "Torba bez dna" je crno-bela stilistika. Tokom vladavine Aleksandra II, dvorjanka palate priča bajku koja se zbila u XIII veku i govori o mističnom ubistvu princa u šumi. Jednu od glavnih uloga igra Svetlana Nemoljeva. Snimanje se odvijalo u napuštenoj palati u industrijskoj zoni Sankt Peterburga.

“Sobibor”

Glavne uloge u istorijskoj drami "Sobibor" igraju Konstantin Habenski i francusko-američki glumac Kristofer Lambert. Film se zasniva na stvarnim događajima Drugog svetskog rata.

U nacističkom kampu u Poljskoj, poručnik sovjetske vojske, koji je zarobljen, planira pobunu zarobljenika za samo tri nedelje, a taj njegov podvig je postao jedini uspešan u istoriji fašističke Nemačke. Ideja o filmu pripada ministru kulture Vladimiru Medinskom.

"Selfi"

Direktor Nikolaj Komeriki je predstavio ekranizaciju romana Sergeja Minaeva. Glavni lik tumači Konstantin Habenski, popularni pisac i TV prezenter. Odjednom otkrije da ga je zamenio dvojnik koji je preuzeo njegov život uzimajući mu sve: kćer, karijeru, žene, slavu.

"O čemu muškarci pričaju. Nastavak"

Superpopularna komedija "Kvartet I" dobija svoj nastavak "O čemu muškarci pričaju". Očigledno, da bi se izbegle cifre na kraju, ovaj deo naziva se samo "Nastavak".

Ovog puta četiri heroje odlaze u Sankt Peterburg, ali je jasno da u stvari krajnja tačka ovog putovanja nije apsolutno važna. Važno je da likovi na putu, kao i uvek, pričaju i flertuju šalama, otkrivajući pritom veoma ozbiljne teme.

"Карп отмороженный"

U 2018. godini, komedija Vladimira Kota koja je prikazana prošle godine na festivalu “Kinotavr” u junu, trebalo bi konačno biti prikazana široj publici.

Dovoljno je reći da glavne uloge u ovoj ekscentričnoj i paradoksalnoj priči igraju Alisa Frejndlih i Marina Nelova.