Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RUSKA KASPIJSKA FLOTILA u borbi protiv terorizma

Foto: mil.ru

RUSKA KASPIJSKA FLOTILA u borbi protiv terorizma

​U vežbama je učestvovalo oko 1.000 vojnika, do 50 komada oružja i vojne opreme i oko 20 brodova, čamaca i drugih plovila

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Od nove školske godine u formacijama i vojnim jedinicama Kaspijske flotile sprovedeno je oko 700 vežbi u borbi protiv terorizma i sprečavanja izvršenja terorističkih akcija.

Vežbe su sprovedene pod vođstvom komande flotile i komandanata vojnih jedinica u vojnim gradovima stacioniranim u Astrahanskoj regiji i u Republici Dagestan, piše Glas Moskve.

Tokom obuke, vojnici su razradili interakciju dežurne službe na terenu sa antiterorističkim jedinicama, rad osoblja nakon primanja signala o pretnji izvršenja terorističkog dela i odbijanje napada na vojnu jedinicu.

Konkretno, vežbe su održane na teritoriji vojnih naselja marinskog korpusa i primorskih vojnih jedinica kako bi odbile napad terorističke grupe na vojni grad.

Na brodskim formacijama, razrađena je komunikacija dežurne posmatračke službe i posade brodova nakon primanja signala o pretnjama izvršenja terorističkog dela pomoću podmorskih sabotažnih grupa.

Ukupno je oko 1.000 vojnika, do 50 komada oružja i vojne opreme i oko 20 brodova, čamaca i drugih plovila koja podržavaju Kaspijsku flotilu uključeno u vežbe protiv terorizma.