Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RUSKA KORVETA "SAVRŠENSTVO" prošla državne testove

Foto: mid.ru

RUSKA KORVETA "SAVRŠENSTVO" prošla državne testove

Posada najnovije korvete projekta 20380 “Savršenstvo” prošla je morski deo državnih testova na lokalitetima Pacifičke flote.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

“Posada najnovije korvete koja je sagrađena na Amur brodogradilištu za potrebe Pacifičke flote prošla je deo državnih testova na morskim poligonima u okviru obuke flote za borbu”, izjavio je šef odeljenja za informacionu podršku Pacifičke flote Vladimir Matvejev.

Tim iz fabrike za proizvodnju, posada i članovi državne komisije za prijem su sproveli manevarske testove i testove brzine korvete, proveru rada svih jedinica, sistema i komponenti, navigacije i radio opreme, kao i oružja broda.

Sprovedena je raketna i artiljerijska paljba na ciljeve u vazduhu i na obali, kao i protivavionska i protivbrodska odbrana, piše Glas Moskve.

Takođe, izvedeno je i sletanje helikoptera Ka-27 na palubu korvete.

Sada brod prolazi kroz fazu inspekcije mehanizama i kontrole instrumenata. Stručnjaci i članovi Državne komisije daju procenu opšteg stanja korvete, njene opreme i svih raspoloživih resursa.

Nakon svih provera, “Savršenstvo” će se pridružiti Pacifičkoj floti.

Brod je namenjen za operacije u blizini morske zone i za borbu protiv površinskih brodova i podmornica neprijatelja, kao i za artiljerijsku podršku morskog napada tokom operacija sletanja na more.

Projekat je uveo 21 patent i izdao 14 sertifikata o registraciji računarskih programa. Korišćena su najnovija rešenja za smanjenje fizičkih polja broda.

Konkretno, moguće je značajno smanjiti radarsku vidljivost broda zbog upotrebe supstrukturnog materijala, tvrde stakloplastike sa svojstvima radio-apsorpcije, ali i zbog arhitektonskog rasporeda trupa i nadgradnje.