Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RUSKA MINISTARSTVA i institucije u stanju BORBENE GOTOVOSTI

Foto: Sputnjik

RUSKA MINISTARSTVA i institucije u stanju BORBENE GOTOVOSTI

Ministarstva će funkcionisati u stanju mobilizacije.

Svet
Autor: Sputnjik

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da će federalni organi izvršne vlasti, vojna preduzeća, Centralna banka, Ministarstvo komunikacija i Ministarstvo za industriju, trgovinu i Ruske rezerve raditi u “uslovima vojnog stanja”.

„U mobilizaciji koja se sprovodi u okviru iznenadne provere Oružanih snaga Rusije učestvovaće strukturne jedinice Ministarstva komunikacija, Ministarstva za industriju i trgovinu, Ruskih rezervi i Banke Rusije“, navodi se u saopštenju vojnog resora.

Proveravaće se rad sirena za uzbunu, isporuka vojne tehnikem kao i formiranje jedinica teritorijalne odbrane u Južnom i Centralnom vojnom okrugu i okviru Severne flote. Organi izvršne vlasti koordiniraće i kontrolisati prevođenje sfera u kojima deluju na rad u uslovima rata, a to podrazumeva mobilizaciono raspoređivanje i teritorijalnu odbranu u zoni odgovornosti.

Podestimo, iznenadnu proveru oružanih snaga Rusije naredio je predsednik Vladimir Putin. Ona je počela 25. avgusta i trajaće do 31. avgusta. Na nivo najviše borbene gotovosti podignute su snage Južnog vojnog okruga, deo snaga i sredstava Zapadnog i Centralnog okruga, Severne flote, glavna komanda Vazdušno-kosmičkih i komanda Vazdušno-desantnih snaga.