Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Ruska mornarica NAPALA teroriste: "Kalibar" uništio objekte DAEŠ-a

Foto: Mil.ru

Ruska mornarica NAPALA teroriste: "Kalibar" uništio objekte DAEŠ-a

Fregata "Admiral Esen“ lansirala je krstareće rakete "kalibar“ na objekte terorističke grupe DAEŠ u blizini grada Dejr el Zor u Siriji

Svet
Autor: Glas Moskve

„Fregata "Admiral Esen" ruske Crnomorske flote, koja obavlja zadatke u okviru stalne operativne grupe ruske mornarice na Sredozemlju, lansirala je krstareće rakete ’kalibar‘ na objekte terorističke grupe DAEŠ u blizini naselja Dejr el Zor. Lansiranje krstarećih raketa ’kalibar‘ izvršeno je prema obaveštajnim podacima sa nekoliko kanala i utvrđenim ciljevima terorista DAEŠ-a“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije.

„Efikasnost raketnog udara potvrdili su obaveštajni avioni i bespilotne letelice“, dodaje se u saopštenju ruskog Ministarstva.

„U raketnom napadu uništeni su kontrolni punktovi i vezni centar, skladišta oružja i municije, kao i fabrika za popravku oklopnih vozila terorista i velika grupa terorista“, ističe se u saopštenju.

Lansiranje raketa sa fregate Crnomorske flote osujetilo je planove terorista DAEŠ-a za pregrupisavanje snaga i ojačavanje položaja na području naselja Dejr el Zor, dodalo je rusko Ministarstvo odbrane.

Video možete pogledati OVDE.