Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RUSKA NUKLEARNA KRSTARICA ovako stala na put britanskoj fregati

Foto: ria.ru

RUSKA NUKLEARNA KRSTARICA ovako stala na put britanskoj fregati

​Posada nuklearne raketne krstarice “Petar Veliki” ispričala je šta se desilo kada je britanska fregata pokušala da naruši plovidbu ruske

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Tokom kampanje u Siriji, NATO brodovi su pokušali na sve načine da pokvare, ako ne da potpuno prekinu marš ruske mornarice.

Za činjenicu da se to nije dogodilo u potpunosti je zaslužan “Petar Veliki”, piše Glas Moskve.

Najopasniji momenat se desio kada je britanska fregata “Ričmond” drsko pokušala da probije u sistem grupe ruskog nosača aviona.

“Zbog toga smo odlučili da idemo na manevar koji će potpisnuti i držati na sigurnoj distanci britanski brod. Da bi to uradili, prvo smo ga pustili da se približi “Kuznjecovu”, a zatim smo mu blokirali put stajući između njega i našeg nosača”, priča komandant radio-tehničke borbe, kapetan 3. ranga Evgenij Bobrovski.

"U ovom slučaju je na približavanje “Kuznjecovu” NATO brodove gurnula banalna radoznalost. Toliko jaka da su zapadni partneri čak bili spremni da krše međunarodna pravila plovidbe".

“Naše približavanje brodovima strane mornarice je verovatno delovalo na njih kao otrežnjenje. Dokaz tome je da su kasnije ti brodovi zauzeli bezbedno odstojanje od nas i nisu se usudili više da nam prilaze”, objasnio je komandant krstarice “Petar Veliki”, Vladislav Malahovski.