Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RUSKA PODMORNICA nanela teške udare teroristima u Siriji

Foto: admship.ru

RUSKA PODMORNICA nanela teške udare teroristima u Siriji

Raketirani su komandni punktovi, čvorovi veze, skladišta oružja i municije terorista jugoistočno od grada Dejr el Zor.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Iz šireg rejona u istočnom Mediteranu, dve ruske podmornice “Veliki Novgorod“ i “Kolpin“, izvele su raketni udar krstarećim raketama “Kalibar“ po objektima terorističke organizacije “Islamska država“ u Siriji.

Prema rečima iz Ministarstva odbrane RF, one su raketirale komandne punktove, čvorove veze, skladišta oružja i municije terorista na području jugoistočno od grada Dejr el Zor, piše Glas Moskve.

Ukupno je ispaljeno sedam krstarećih raketa koje su pogodile sve ciljeve na udaljenosti od 500 do 670 kilometara.

Satelitski snimci su potvrdili visok stepen preciznosti, i kasnije totalne devastacije pogođenih objekata koji su bili cilj napada, a na video-snimku koje je napravio dron vidi se kako raketa leti do cilja i uništava ga.

Na mestu pada nastao je ogroman stub dima.

Inače, “Veliki Novgorod“ i “Kolpino“ predstavljaju dizel-električne podmornice klase 636.3 “Varšavjanka“ i obe se nalaze u sastavu Crnomorske flote.

Dve nedelje unazad, one borave u vodama Sredozemnog mora gde su izvodile vežbe sa stalnom pomorskom borbenom grupom sastavljenom od površinskih plovila.

Poslednji udar raketama “Kalibar“ izveden je početkom septembra sa fregate “Admiral Esen“, prilikom operacije deblokade sirijskog garnizona u gradu Dejr el Zor.